Rizoto s pestem a olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 lžíce olej
sůl
1 ks pórek
2 hrnky rýže
1 hrst parmazán
1 sklenka černé olivy
1/2 - 1 sklenky rajčatové pesto
1 - 2 špetky chilli vločky
Postup Rizoto s pestem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Na lžíci oleje pórek osmahneme, přisypeme rýži, malinko osolíme, zalijeme vodou asi 1 - 1,5 cm nad rýži a pod pokličkou dusíme doměkka. Obvykle stačí 15 minut
Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Olivy bez pecky rozkrájíme na půlky. Připravíme si pesto - přidáme ho podle chuti
K podušené rýži s pórkem vmícháme pesto, olivy, chilli vločky a nakonec i parmazán. Promícháme
Rizoto s pestem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.