Kapucínský guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks cibule 150 g sádlo 200 g žampiony 150 g hladká mouka drcený kmín 1 kg hovězí kližka 1 plechovka rajský protlak 0,5 balíčků mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Kapucínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
Cibuli osmažíme v hrnci na sádle dorůžova. Vložíme maso do hrnce a zarestujeme. Přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř, drcený kmín a sladkou mletou papriku. Směs promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou, zavaříme, zahustíme hladkou moukou a provařujeme
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na troše sádla. Žampiony pak přidáme do šťávy spolu s masem, krátce povaříme a guláš dochutíme solí
Kapucínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem, popřípadě s těstovinami.