Kapucínský guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
150 g sádlo
200 g žampiony
150 g hladká mouka
drcený kmín
1 kg hovězí kližka
1 plechovka rajský protlak
0,5 balíčků mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli osmažíme v hrnci na sádle dorůžova. Vložíme maso do hrnce a zarestujeme. Přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř, drcený kmín a sladkou mletou papriku. Směs promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou, zavaříme, zahustíme hladkou moukou a provařujeme

  3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na troše sádla. Žampiony pak přidáme do šťávy spolu s masem, krátce povaříme a guláš dochutíme solí

  4. Kapucínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem, popřípadě s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!