Rizoto s pečeným kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
1,5 ks citron
2 balíčky rýže
2 lžíce olivový olej
30 ml citronová šťáva
100 g cherry rajčata
čerstvě mletý černý pepř
400 g pečené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Z pečeného kuřete obereme zbytky masa i kůži a natrháme na menší kousky. Použila jsem zbytky kuřecího masa z mého receptu na Pečené francouzské kuře podle Julie Child

  2. Cherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Citrony omyjeme a osušíme, pokrájíme na dílky a vytlačíme šťávu z poloviny citronu. Česnek očistíme a ponecháme v celku. Střední cibuli očistíme, pokrájíme na měsíčky a spolu s česnekem opečeme na oleji. Petrželovou nať posekáme na jemno

  3. Varnou rýži v sáčku uvaříme podle návodu na balení, sáčky rozstřihneme a rýži dáme do hrnce, eventuálně použijeme dušenou rýži, která nám zbyla. K rýži přidáme připravené suroviny, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, dobře promícháme vidličkou a ještě horké servírujeme na talíři

  4. Rizoto s pečeným kuřecím masem už nevyžaduje jiné ochucení ani další suroviny. Je to rychlý chutný eintopf osvěžující chuti. Pokrm můžeme doplnit lehkým hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!