Gnocchi s hráškem a mrkví recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 3 - 4 snítky petrželka 50 ml mléko 1 ks cibule 250 ml smetana pepř 2 lžičky hladká mouka 1 balíček gnocchi 1 plechovka sterilovaný hrášek s mrkví
Postup Gnocchi s hráškem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na másle osmažíme téměř dozlatova. Zelenou petrželku jemně nasekáme
Hrášek s mrkví scedíme a společně s petrželkou přidáme k cibuli. V malém množství studeného mléka rozmícháme hladkou mouku, přidáme smetanu a přilijeme k zelenině. Osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Jen krátce, do zhoustnutí, povaříme
Gnocchi vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty, než noky vyplavou. Scedíme, rozdělíme na porce a každou porci přelijeme omáčkou s hráškem a mrkví
Gnocchi s hráškem a mrkví podáváme jako hlavní chod, nebo jako přílohu k masu. Například kuřecímu plátku, prudce osmaženému na oleji a ochucenému paprikovou vegetou a pepřem
Pozn: Z jednoho balíčku gnocchi připravíme 3 porce.