Gnocchi s hráškem a mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
3 - 4 snítky petrželka
50 ml mléko
1 ks cibule
250 ml smetana
pepř
2 lžičky hladká mouka
1 balíček gnocchi
1 plechovka sterilovaný hrášek s mrkví

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na másle osmažíme téměř dozlatova. Zelenou petrželku jemně nasekáme

  2. Hrášek s mrkví scedíme a společně s petrželkou přidáme k cibuli. V malém množství studeného mléka rozmícháme hladkou mouku, přidáme smetanu a přilijeme k zelenině. Osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Jen krátce, do zhoustnutí, povaříme

  3. Gnocchi vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty, než noky vyplavou. Scedíme, rozdělíme na porce a každou porci přelijeme omáčkou s hráškem a mrkví

  4. Gnocchi s hráškem a mrkví podáváme jako hlavní chod, nebo jako přílohu k masu. Například kuřecímu plátku, prudce osmaženému na oleji a ochucenému paprikovou vegetou a pepřem

  5. Pozn: Z jednoho balíčku gnocchi připravíme 3 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!