Gnocchi recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 600 g brambory 2 ks žloutek 70 g sýr 100 g polohrubá mouka muškátový oříšek mletý černý pepř
Postup Gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, sýr, mouku a prohněteme, aby se hmota pořádně spojila. Směs na gnocchi ochutíme solí, pepřem a trochou muškátového oříšku
Pomocí dvou lžiček tvarujeme malé nočky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Lžičky si namáčíme také, aby se na ně směs nelepila. Gnocchi vaříme je asi 5 minut, hotové by měly vyplavat na povrch
Děrovanou naběračkou gnocchi vyjmeme a vkládáme je do nahřáté mísy. Polijeme je troškou rozpuštěného másla. Takto uvařené gnocchi se připravují na různé způsoby
Foto: Shutterstock.com