Gnocchi recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
600 g brambory
2 ks žloutek
70 g sýr
100 g polohrubá mouka
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, sýr, mouku a prohněteme, aby se hmota pořádně spojila. Směs na gnocchi ochutíme solí, pepřem a trochou muškátového oříšku

  2. Pomocí dvou lžiček tvarujeme malé nočky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Lžičky si namáčíme také, aby se na ně směs nelepila. Gnocchi vaříme je asi 5 minut, hotové by měly vyplavat na povrch

  3. Děrovanou naběračkou gnocchi vyjmeme a vkládáme je do nahřáté mísy. Polijeme je troškou rozpuštěného másla. Takto uvařené gnocchi se připravují na různé způsoby

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!