Gnocchi s fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
50 ml mléko
bazalka
1 lžička kari
mletý pepř
1/2 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 miska zelené fazolky
2 plátky kuřecí prsní řízek
1 balíček gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Konečky fazolových lusků odkrojíme. Lusky můžeme překrojit, pokud nejsou příliš dlouhé, lze je ponechat celé. Bazalku jemně nasekáme. Lze použít i bazalku sušenou. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso rozkrájíme na slabé nudličky

  2. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme fazolky společně s česnekem. Fazolky by měly být jemně zlatavé a křupavé

  3. Na jiné pánvi, také zprudka, osmahneme kuřecí nudličky. Posypeme je kari kořením, posolíme, popepříme, přisypeme bazalku. Okořeněné maso promícháme s usmaženými fazolkami. Přidáme kousek másla, počkáme až se rozpustí a přilijeme smetanu. V malém množství mléka rozmícháme dohladka mouku a nalijeme ji do směsi se smetanou. Za stálého míchání přivedeme k varu a jen krátce povaříme, omáčka ze smetany zhoustne

  4. Podle návodu na obalu uvaříme gnocchi. Jejich příprava trvá jen pár minut

  5. Uvařené gnocchi scedíme, navrstvíme na ně fazolky s masem a smetanovou omáčkou. Gnocchi s fazolkami ozdobíme červenou paprikou nebo rajčetem

  6. Pozn: Recept je určen pro dvě vydatné porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!