Rizoto s moravankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 sklenice moravanka
2 lžičky grilovací koření
15 dkg vepřové maso
35 dkg rýže parbolied
podle potřeby
sádlo
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propereme, uvaříme ve vroucí osolené vodě a propláchneme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo. V něm orestujeme vepřové maso. Přidáme grilovací koření a restujeme alespoň 2 minuty. Maso odstavíme.

  2. Uvařenou rýži smícháme s moravankou. Podle chuti vyndáme feferonku. Přidáme restované maso. Troch osolíme a směs promícháme. Pro lepší barvu můžeme přidat ještě trochu grilovacího koření.

  3. Připravíme si sádlem vymazaný pekáč a vysypeme ho strouhankou. Do pekáčku navrstvíme směs a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme tak dlouho, až rýže na povrchu zčervená.

  4. Rizoto s moravankou podáváme sypané strouhaným tvrdým sýrem. Nejlepší je uzený blok.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!