Mungo polévka s kurkumou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 lžička kurkuma
2 lžíce olivový olej
1/2 lžičky mletá skořice
1,5 l zeleninový vývar
1 špetka římský kmín
mletý barevný pepř
1 dl kokosové mléko
2 - 3 ks jarní cibulka s natí
250 g fazole mungo

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky mungo propláchneme a v misce zalijeme vodou. Takto necháme stát alespoň 2 hodiny

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a nejprve na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku i s částí natě. Poté přihodíme na plátky nakrájený česnek, zasypeme kmínem, skořicí a kurkumou a necháme krátce rozvonět. Vsypeme scezené fazolky, ihned zalijeme horkým vývarem a přivedeme k varu. Mungo polévku vaříme cca 45 minut do změknutí fazolek. Poté z polévky odebereme 2 naběračky a zbytek rozmixujeme do krému

  3. Krémovou část smícháme s odebranou částí polévky, osolíme, podle chuti také opepříme a zjemníme kokosovým mlékem. Polévku ještě krátce prohřejeme

  4. Mungo polévku s kurkumou podáváme horkou. Můžeme doplnit naklíčenými mungo fazolkami, opečenými česnekovými krutony, nebo podávat samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!