Musaka bez masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl 6 ks vejce 2 ks vejce 2 dl mléko 500 g fazole 250 g balkánský sýr mletý černý pepř
Postup Musaka bez masa
Postup přípravy receptu
-
Předem namočené fazole uvaříme doměkka v osolené vodě. Můžeme je případně propasírovat
Šest vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme
Do vymaštěného pekáče nebo zapékací mísy urovnáme vrstvu fazolí, podle potřeby osolíme, na ni naskládáme kolečka vařených vajec, která osolíme, opaprikujeme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olejem. Postup opakujeme, až skončíme fazolemi
Mléko rozmícháme se zbylými vejci a musaku jím zalijeme. Vložíme do předehřáté trouby a asi 1/2 hodiny zapékáme při 220 °C dozlatova.