Musaka bez masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
6 ks vejce
2 ks vejce
2 dl mléko
500 g fazole
250 g balkánský sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka v osolené vodě. Můžeme je případně propasírovat

  2. Šest vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme

  3. Do vymaštěného pekáče nebo zapékací mísy urovnáme vrstvu fazolí, podle potřeby osolíme, na ni naskládáme kolečka vařených vajec, která osolíme, opaprikujeme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olejem. Postup opakujeme, až skončíme fazolemi

  4. Mléko rozmícháme se zbylými vejci a musaku jím zalijeme. Vložíme do předehřáté trouby a asi 1/2 hodiny zapékáme při 220 °C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!