Můj španělský ptáček s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
1 lžička hořčice
3 lžíce sádlo
5 dkg špek
2 ks bobkový list
1 špetka mletý pepř
20 g hladká mouka
1 l hovězí vývar
2 ks kyselé okurky
2 ks vejce natvrdo
8 plátků šunka nebo slanina
4 plátky zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí

  2. Na rozklepané maso položíme tři plátky šunky nebo anglické slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo a půlky okurek. Závitky smotáme a svážeme provázkem nebo nití

  3. V kastrolu pak rozehřejeme sádlo a ptáčky zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme je, dáme stranou a na tuku opečeme cibuli s kousky špeku do zlatohněda. Přidáme lžičku hořčice a zalijeme masovým vývarem. Poté vrátíme ptáčky zpět. Přidáme k nim ještě bobkový list a dusíme doměkka

  4. Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme ještě 10 minut a podle potřeby dochutíme. Z ptáčků před podáváním sundáme nitě

  5. Španělského ptáčka servírujeme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!