Rizoto s masem a lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
500 g mleté maso
1 lžička mletá sladká paprika
1 sklenice zeleninové lečo
3 ks rýže ve varných sáččích

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Připravenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, přisypeme mletou papriku a vše dusíme 20 minut. Pak přidáme lečo a směs dusíme ještě dalších 10 minut. S lečem můžeme přimíchat i sterilovanou kukuřici a hrášek.

  3. Mezitím si obvyklým způsobem uvaříme rýži podle návodu na obalu a hotovou ji smícháme s masem.

  4. Rizoto s masem a lečem podáváme teplé, podle chuti jej sypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!