Nákyp z květáku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
mléko
1 ks květák
1 ks rohlík
muškátový květ
mletý černý pepř
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
sušený česnek
5 dkg uzený eidam
10 dkg sýr gouda
10 dkg salám vysočina

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a předem doměkka uvaříme. Uvařený květák si nakrájíme na drobné kousky. Namočený rohlík v mléce vymačkáme a přidáme ho ke květáku. Salám nakrájíme na drobné kostičky, sýry nahrubo nastrouháme a společně se žloutky vše přidáme do mísy. Pak směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a česnekem. Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný ze zbylých bílků

  2. Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky

  3. V troubě pečeme asi 30 minut na 200 °C. Posledních 10 minut si troubu zvýšíme na 250 °C a nákyp z květáku necháme dozlatova dopéct

  4. Nákyp z květáku podáváme s vařenými brambory, kaší, zeleninovým salátem nebo jen samotné. Nákyp z květáku chutná dobře i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!