Nákyp z květáku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce mléko 1 ks květák 1 ks rohlík muškátový květ mletý černý pepř máslo na vymazání strouhanka na vysypání sušený česnek 5 dkg uzený eidam 10 dkg sýr gouda 10 dkg salám vysočina
Postup Nákyp z květáku
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a předem doměkka uvaříme. Uvařený květák si nakrájíme na drobné kousky. Namočený rohlík v mléce vymačkáme a přidáme ho ke květáku. Salám nakrájíme na drobné kostičky, sýry nahrubo nastrouháme a společně se žloutky vše přidáme do mísy. Pak směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a česnekem. Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný ze zbylých bílků
Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky
V troubě pečeme asi 30 minut na 200 °C. Posledních 10 minut si troubu zvýšíme na 250 °C a nákyp z květáku necháme dozlatova dopéct
Nákyp z květáku podáváme s vařenými brambory, kaší, zeleninovým salátem nebo jen samotné. Nákyp z květáku chutná dobře i za studena.