Nákyp z brokolice a luncheon meatu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 dl mléko 1 ks cibule 1 ks brokolice 15 dkg tvrdý sýr mletý černý pepř máslo na vymazání 1 konzerva luncheon meat
Postup Nákyp z brokolice a luncheon meatu
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Luncheonmeat nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Maso spolu s cibulí smícháme s lehce vychladlou brokolicí
Zapékací misku vymažeme máslem a směs do ní vysypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a asi 5 minut rozpékáme. Mezitím si rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř. Také si nastrouháme sýr. Po 5-ti minutách rozpékání směs zalijeme mlékem a zakrytou misku dáme do trouby
Po 10-ti minutách zapékání nákyp posypeme sýrem. Nákyp pečeme ještě asi 15 minut. Pak jej odkryjeme a ještě necháme v troubě, dokud sýr nezezlátne
Nákyp z brokolice a luncheonmeatu podáváme s vařeným bramborem.