Nákyp z brokolice a luncheon meatu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 dl mléko
1 ks cibule
1 ks brokolice
15 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř
máslo na vymazání
1 konzerva luncheon meat

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Luncheonmeat nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Maso spolu s cibulí smícháme s lehce vychladlou brokolicí

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a směs do ní vysypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a asi 5 minut rozpékáme. Mezitím si rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř. Také si nastrouháme sýr. Po 5-ti minutách rozpékání směs zalijeme mlékem a zakrytou misku dáme do trouby

  3. Po 10-ti minutách zapékání nákyp posypeme sýrem. Nákyp pečeme ještě asi 15 minut. Pak jej odkryjeme a ještě necháme v troubě, dokud sýr nezezlátne

  4. Nákyp z brokolice a luncheonmeatu podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!