Řecký mrkvový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
100 g rozinky
500 g mrkev
2 lžičky mletá skořice
250 g polohrubá mouka
200 g vlašské ořechy
250 ml rostlinný olej
300 g hnědý cukr
2 lžičky jedlá soda
krém
80 g máslo
120 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g sýr Lučina
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, po částech přidáváme olej, potom rozinky, mletou skořici, nasekané vlašské ořechy, mouku smíchanou s jedlou sodou a oškrábanou a jemně nastrouhanou mrkev.

  2. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut asi při 200 °C, dokud se těsto při vpichu nelepí na špejli.

  3. Krém vyšleháme ze změklého másla, cukru moučka, vanilkového cukru a sýra Lučiny nebo pomazánkového másla. Krém namažeme na vychladlý korpus mrkvového koláče a dáme vychladit, aby krém nebyl tak tekutý.

  4. Řecký mrkvový koláč nakrájíme a podáváme jako výborný a trochu netradiční moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!