Vánoční čtverečky se sušeným ovocem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

80 g cukr
2 ks vejce
4 lžíce rum
80 g hladká mouka
50 g vlašské ořechy
50 g lískové ořechy
400 g sušené ovoce
máslo na vymazání
1 ks bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si různé druhy sušeného ovoce - švestky, meruňky, rozinky, datle, brusinky, fíky apod. V nejlepším případě volíme nepřislazované a nesířené ovoce. Sířené ovoce přelijeme téměř vroucí vodou. Všechno sušené ovoce nakrájíme na drobné kousky a společně s nastrouhanou citronovou kůrou zalijeme rumem

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, nasekané vlašské i lískové ořechy a nakonec přidáme ovocnou směs

  3. Ovocnou hmotu rozetřeme na plech vymazaný máslem a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě (150 °C) dozlatova

  4. Upečený plát vyjmeme z trouby a ještě teplý rozkrájíme na čtverečky nebo jiné tvary

  5. Vánoční čtverečky se sušeným ovocem podáváme podle chuti. Jsou výborné ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!