Vločkové rizoto s luštěninami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
1 špetka majoránka
1 ks cibule
voda
1,5 hrnek rýže
1 špetka bazalka
1/2 ks limetka
2 ks bobkový list
10 ks cherry rajče
1/2 balíčku rajčatové pyré
1 lžička mletá pálivá paprika
1 kostka bazalkový bujon
1/2 balíčku směs luštěnin s ovesnými vločkami

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčátka zbavíme zelených částí a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Přichystáme si luštěninovou směs s vločkami (původně na polévku, kupuji v racio obchodech). Rýži propláchneme

  2. V hrnci rozehřejeme olej s plátkem másla a nejprve osmahneme cibuli. Zasypeme mletou paprikou, krátce orestujeme, aby se nám nepřipálila. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostku bazalkového bujonu a přisypeme luštěniny. Přidáme bobkový list, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme rýži, špetku bazalky a přilijeme prohřáté rajčatové pyré. Dusíme dalších 10 minut, po této době přidáme rajčátka, majoránku a podle chuti sůl. Necháme na ohni dalších 10 minut, dokud není rýže měkká a voda téměř vydušená. Na závěr můžeme ještě dochutit a zakápnout limetkovou šťávou

  3. Před podáváním vyjmeme z rizota bobkový list. Vločkové rizoto s luštěninami podáváme jako hlavní chod ihned po přípravě, tak chutná nejlépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!