Vločkový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1,5 lžíce ocet
50 ml mléko
2 lžičky kmín
20 g droždí
300 ml podmáslí
1 lžička cukr krupice
200 g hladká mouka
1 lžíce ovesné vločky
2 hrstě ovesné vločky
100 g pšeničná mouka
50 g špaldova mouka
150 g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžičky hladké mouky připravíme kvásek. Než vzejde, promícháme v míse všechny sypké suroviny, přimícháme tekuté a nakonec vmícháme vzešlý kvásek

  2. Těsto důkladně propracujeme a necháme vykynout. Uprostřed doby kynutí ještě jednou propracujeme

  3. Z vykynutého těsta buď vlhkou rukou vypracujeme bochník, nebo těstem naplníme chlebovou formu, ozobíme vločkami a upečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně hodinu

  4. Hotový vločkový chléb vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a můžeme konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!