Vločkový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 1,5 lžíce ocet 50 ml mléko 2 lžičky kmín 20 g droždí 300 ml podmáslí 1 lžička cukr krupice 200 g hladká mouka 1 lžíce ovesné vločky 2 hrstě ovesné vločky 100 g pšeničná mouka 50 g špaldova mouka 150 g žitná chlebová mouka
Postup Vločkový chléb
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžičky hladké mouky připravíme kvásek. Než vzejde, promícháme v míse všechny sypké suroviny, přimícháme tekuté a nakonec vmícháme vzešlý kvásek
Těsto důkladně propracujeme a necháme vykynout. Uprostřed doby kynutí ještě jednou propracujeme
Z vykynutého těsta buď vlhkou rukou vypracujeme bochník, nebo těstem naplníme chlebovou formu, ozobíme vločkami a upečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně hodinu
Hotový vločkový chléb vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a můžeme konzumovat.