Velikonoční čtverečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
2 - 3 lžíce máslo
1/2 svazku tymián
8 listů rukola
1 balíček listové těsto
4 ks jarní cibulka
4 ks kozí sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Listové těsto rozválíme na pláty a necháme rozměknout. Každý plát rozkrojíme a na okrajích uřízneme centimetrový proužek. Čtverce vyválíme, okraje potřeme vodou a položíme na ně pruhy. Plech vyložíme papírem na pečení a dáme na něj čtvrtky těsta. Asi 8 minut je předpečeme a vyjmeme z trouby

  3. Na másle podusíme nakrájenou jarní cibulku a omytý tymián, dochutíme solí a pepřem a přendáme stranou do mističky. Přimícháme vejce a tuto směs rozdělíme na předpečené čtverečky z listového těsta. Kozí sýry rozdělíme a položíme také na čtverce. Velikonoční čtverečky vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud sýr nezměkne

  4. Velikonoční čtverečky podáváme teplé a zdobíme je třeba rukolou

  5. Tip: Na listové čtverečky můžeme přidat jakoukoliv oblíbenou zeleninu, na plátky nakrájené houby apod

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!