Vločková polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
100 ml vývar
1 - 2 ks vejce
2 ks brambory
celer
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 - 2 ks petržel
1 ks kedlubna
1 hrst ovesné vločky
1 špetka mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme

  2. Vločky krátce orestujeme na olivovém oleji, lehce osolíme, přidáme pepř a papriku. Vložíme nakrájenou zeleninu, cibuli, mrkev, pórek, petržel, celer, kedlubnu, brambory a hrášek. Krátce orestujeme a zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Vločkovou polévku a vaříme do měkka. Polévku nemusíme zahušťovat

  3. Na závěr rozklepneme 1 - 2 vejce podle množství polévky, přidáme petrželku a pažitku

  4. Vločkovou polévku se zeleninou podáváme teplou. Ovesné vločky se doporučují při vyčerpání, únavě a rekonvalescenci. Navíc obsahují lecitin, prospěšný pro výživu nervů a jsou bohatým zdrojem vlákniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!