Rajská polévka s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks cibule
500 g rajče
2 lžíce bazalka
2 lžíce kysaná smetana
1 l zeleninový vývar
1 lžíce rajský protlak
2 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme na drobné kostičky. Rajčata nakrájíme na kousky.

  2. Mrkev, cibuli a rajčata nakrájená na kousky podusíme na másle doměkka a propasírujeme. Osolíme, opepříme přidáme rajčatový protlak, povaříme a zalijeme zeleninovým vývarem. Rajskou polévku vaříme ještě asi 10 minut.

  3. Pár lístků bazalky odložíme na ozdobu a zbytek nasekáme najemno. Nasekanou bazalku smícháme se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.

  4. Rajskou polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme smetanou a lístky bazalky. Rajskou polévku s bazalkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!