Univerzální rajská omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 sklenice kečup
1 konzerva rajčatový protlak
4 lžíce cukr krystal
2 listy bobkový list
5 kuliček nové koření
3 lžíce hladká mouka
5 kuliček celý černý pepř
1 konzerva zavařená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme zesklovatět na oleji a přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat. Poté zaprášíme hladkou moukou a zamícháme. Když se vytvoří jíška, zalijeme vodou, abychom měli jíšku stále hustou, přidáme rajčatový protlak, zavařená rajčata a jemný kečup

  2. Vše pořádně zamícháme a dochutíme kuličkami nového koření, černého pepře, přihodíme bobkový list a mírně osolíme. Podle konzistence můžeme ještě přilít vodu a necháme povařit cca 20 minut

  3. Poté vyjmeme bobkový list a zbytek omáčky rozmixujeme na jemno i s rajčaty, pokud chceme, aby byla omáčka hutnější. Chceme-li mít omáčku jemnou, propasírujeme přes jemný cedník. Podle chuti můžeme omáčku osolit či přidat cukr

  4. Univerzální rajskou omáčku podáváme s paprikovými lusky, kuličkami z mletého masa,chutná i s vařeným hovězím či vepřovým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!