Rajská omáčka z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lístky bobkový list
6 kuliček nové koření
2 ks větší cibule
1 kelímek sladká smetana
6 kuliček celý pepř
700 g zadní hovězí
1 kg červená rajčata
podle chuti
cukr
sůl
podle potřeby
máslo
slunečnicový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji do hněda, po té přelijeme vodou. Maso vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut.

  2. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Potom přidáme na osminy nakrájená rajčata a společně s cibulí, pepřem, bobkovým listem a novým kořením podusíme doměkka.

  3. Rajčata s cibulí rozmixujeme, podlijeme vývarem z masa (z poloviny vývaru můžeme udělat hovězí polévku), podle chuti osolíme a dosladíme cukrem. V závěru přidáme sladkou smetanu. Pro zahuštění můžeme do rajské omáčky přidat jíšku.

  4. V závěru nakrájíme hovězí maso na plátky a přelijeme rajskou omáčkou. Rajskou omáčku z čerstvých rajčat podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!