Vepřový plátek na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 hrst pórek 1 ks menší cibule 1 - 2 hrstě čínské zelí sójová omáčka worcestrová omáčka 2 plátky vepřové plecko mletý černý pepř ďábelské koření vývar na podlití
Postup Vepřový plátek na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky trochu naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se nám při tepelné úpravě maso nezkroutilo. Čínské zelí nakrájíme na malé nudličky, cibuli po oloupání nasekáme nadrobno, stejně tak pórek (můžeme i na kolečka)
Plátky masa mírně osolíme, opepříme a posypeme ďábelským kořením
Na pánvi rozehřejeme olej. Maso osmahneme po obou stranách a poté vyjmeme. Na výpeku osmažíme cibuli, pórek i zelí. Potom přidáme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme sójovou a worcestrovou omáčku. Podusíme, dokud není maso měkké a šťáva vypečená
Vepřový plátek na zelenině podáváme s brambory na jakýkoliv způsob, zdobíme čerstvě nakrájenou zeleninou. Přidat můžeme tatarskou omáčku nebo dresink.