Vepřový plátek na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 hrst pórek
1 ks menší cibule
1 - 2 hrstě čínské zelí
sójová omáčka
worcestrová omáčka
2 plátky vepřové plecko
mletý černý pepř
ďábelské koření
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky trochu naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se nám při tepelné úpravě maso nezkroutilo. Čínské zelí nakrájíme na malé nudličky, cibuli po oloupání nasekáme nadrobno, stejně tak pórek (můžeme i na kolečka)

  2. Plátky masa mírně osolíme, opepříme a posypeme ďábelským kořením

  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Maso osmahneme po obou stranách a poté vyjmeme. Na výpeku osmažíme cibuli, pórek i zelí. Potom přidáme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme sójovou a worcestrovou omáčku. Podusíme, dokud není maso měkké a šťáva vypečená

  4. Vepřový plátek na zelenině podáváme s brambory na jakýkoliv způsob, zdobíme čerstvě nakrájenou zeleninou. Přidat můžeme tatarskou omáčku nebo dresink.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!