Vepřový plátek na žampionech a karotce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
200 g karotka
1 hrst pórek
oregano
4 ks žampiony
2 lžíce olivový olej
1 ks jarní cibulka
voda na podlití
4 plátky vepřové plecko
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a naklepeme. Masové plátky můžeme po stranách trochu naříznout, aby se maso nezkroutilo. Osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Karotku očistíme a nakrájíme na kolečka nebo malé hranolky. Jarní cibulku s pórkem očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a vepřové plátky prudce osmahneme po obou stranách. Na maso vhodíme cibulku a pórek, krátce orestujeme. Přidáme plátky žampionů a karotku. Vše podlijeme vodou, lépe však masovým vývarem. Pod pokličkou necháme maso se zeleninou a žampiony podusit, až je vše měkké. Pro zjemnění můžeme přidat plátek másla. Nakonec odklopíme a necháme šťávu téměř vyrestovat. Podle chuti přidáme sůl, pepř a trochu oregana

  3. Vepřový plátek na žampionech a karotce podáváme jako hlavní chod s hranolky nebo pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!