Vepřový plátek na žampionech a karotce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 200 g karotka 1 hrst pórek oregano 4 ks žampiony 2 lžíce olivový olej 1 ks jarní cibulka voda na podlití 4 plátky vepřové plecko mletý černý pepř
Postup Vepřový plátek na žampionech a karotce
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a naklepeme. Masové plátky můžeme po stranách trochu naříznout, aby se maso nezkroutilo. Osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Karotku očistíme a nakrájíme na kolečka nebo malé hranolky. Jarní cibulku s pórkem očistíme a nakrájíme nadrobno
Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a vepřové plátky prudce osmahneme po obou stranách. Na maso vhodíme cibulku a pórek, krátce orestujeme. Přidáme plátky žampionů a karotku. Vše podlijeme vodou, lépe však masovým vývarem. Pod pokličkou necháme maso se zeleninou a žampiony podusit, až je vše měkké. Pro zjemnění můžeme přidat plátek másla. Nakonec odklopíme a necháme šťávu téměř vyrestovat. Podle chuti přidáme sůl, pepř a trochu oregana
Vepřový plátek na žampionech a karotce podáváme jako hlavní chod s hranolky nebo pečenými brambory.