Vepřový plátek na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 ks citron
3 lžičky bazalka
1/2 lžičky chilli
3 lžičky oregano
6 - 8 lžic olivový olej
olej na smažení
1 lžička mletá sladká paprika
4 ks vepřový plátek

Postup přípravy receptu

  1. Z oregana, bazalky, sladké papriky, chilli papričky, olivového oleje a šťávy z poloviny citronu umícháme marinádu

  2. Použít můžeme bazalku a oregano sušené, pokud ale máme zdroj čerstvých bylinek, nasekáme najemno hrst lístků bazalky a menší hrstku lístků oregana. Z čerstvých bylinek je marináda voňavější a usmažené maso má výraznější chuť. Do marinády z čerstvých bylinek můžeme přidat i více oleje

  3. Plátky vepřového masa zlehka naklepeme a z obou stran hustě potřeme marinádou. Naložené maso necháme 12 hodin uležet v chladu

  4. Vepřové plátky smažíme zprudka na oleji z obou stran, nebo grilujeme na zahradním grilu. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme je s pečenými brambory a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!