Rajčatový salát s tuňákem a těstovinou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
500 g rajče
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
120 g mozzarella
2 lžíce olivový olej
čerstvá bazalka
1 lžička balzamikový ocet
mletý černý pepř
250 g barevné těstoviny
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Pak je scedíme a prolíváme studenou vodou, dokud nevychladnou. Takto připravené těstoviny necháme okapat

  2. Rajčata omyjeme a slupku nařízneme do křížku. Pak rajčata ponoříme do vroucí vody a asi po jedné minutě rajčata ihned ochladíme v míse se studenou vodou. Vychladlá rajčata sloupneme a nakrájíme na kostičky. Okapanou mozzarellu rozdrobíme na menší kousky a šťávu z tuňáka slijeme do mističky

  3. Ve větší míse promícháme rajčata s těstovinami, přidáme tuňáka a mozzarellu, usekanou pažitku a bazalku. Vše osolíme, opepříme a zjemníme olejem. Nakonec vmícháme podle chuti asi 1 lžíci tuňákové šťávy a 1 lžičku balzamikového octa. Salát dochutíme solí a pepřem a necháme v chladu alespoň 1 hodinu rozležet

  4. Rajčatový salát s tuňákem a těstovinami podáváme dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!