Rajčatový salát s tuňákem a těstovinou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 500 g rajče 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 120 g mozzarella 2 lžíce olivový olej čerstvá bazalka 1 lžička balzamikový ocet mletý černý pepř 250 g barevné těstoviny čerstvá pažitka
Postup Rajčatový salát s tuňákem a těstovinou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Pak je scedíme a prolíváme studenou vodou, dokud nevychladnou. Takto připravené těstoviny necháme okapat
Rajčata omyjeme a slupku nařízneme do křížku. Pak rajčata ponoříme do vroucí vody a asi po jedné minutě rajčata ihned ochladíme v míse se studenou vodou. Vychladlá rajčata sloupneme a nakrájíme na kostičky. Okapanou mozzarellu rozdrobíme na menší kousky a šťávu z tuňáka slijeme do mističky
Ve větší míse promícháme rajčata s těstovinami, přidáme tuňáka a mozzarellu, usekanou pažitku a bazalku. Vše osolíme, opepříme a zjemníme olejem. Nakonec vmícháme podle chuti asi 1 lžíci tuňákové šťávy a 1 lžičku balzamikového octa. Salát dochutíme solí a pepřem a necháme v chladu alespoň 1 hodinu rozležet
Rajčatový salát s tuňákem a těstovinami podáváme dobře vychlazený.