Zelenina s rajčatovým dipem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 - 300 g brambory
pažitka
1 ks brokolice
2 lžíce zakysaná smetana
muškátový květ
4 ks vejce natvrdo
1 kostka zeleninový bujón
100 ml rajčatové pyré
1 kelímek nízkotučný tvaroh
bylinková sůl
1 lžíce pravá sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Dáme vařit společně do vody s kostkou bujónu. Nebo lépe, pro zachování více vitamínů, uvaříme zeleninu v páře. Vejce uvaříme natvrdo

  2. Mezitím si připravíme studenou omáčku. V misce promícháme tvaroh nejdříve se sójovou omáčkou, až potom přidáme smetanu a rajčatové pyré. Vznikne nám hladká, krémová omáčka. Ochutíme bylinkovou solí, špetkou muškátového květu a sušenou nebo čerstvou pažitkou. Ještě jednou důkladně promícháme

  3. Zeleninu scedíme, vejce oloupeme. Rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme omáčkou. Ozdobit můžeme ještě kapkami rajčatového pyré. Další možností je dát zeleninu do misky, stejně tak rajčatový dip a namáčíme

  4. Recept můžeme obměnit - uvařit si celou mrkev, květák a jinou oblíbenou zeleninu. Je možné dip promíchat také se sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!