Rajčatový salát s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g rajčata
1 lžíce olivový olej
1 ks červená cibule
0 lžiček třtinový cukr
150 g medvědí česnek
1 lžička umeocet
podle chuti
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Medvědí česnek (nasbíraný třeba v parku) důkladně omyjeme a ostrým nožem nasekáme. Velkou červenou cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  2. Rajčata, medvědí česnek a cibuli lehce promícháme v míse. Z olivového oleje, umeocta (k sehnání ve zdravé výživě), pepře a cukru umícháme zálivku.

  3. Zálivku nalijeme na salát a znovu promícháme. Solit není třeba, umeocet je slaný dost, proto s ním opatrně.

  4. Rajčatový salát s medvědím česnekem ihned po přípravě podáváme. Chutná samotný jako lehký hlavní chod s celozrnným pečivem, případně jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!