Koláč s rybízovým sněhem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks žloutek
4 ks bílek
80 - 100 g cukr krystal
300 g hrubá mouka
500 - 800 g červený rybíz
1 balíček kypřící prášek do pečiva
150 ml studené mléko
100 g máslo nebo Hera
1 balíček vanilkový pudinkový prášek nebo maizena

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si do mísy 150 g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink, který lze nahradit maizenou. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazuji. Lze použít 500 - 800 g, záleží na tom, kdo kolik rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu

  2. Příprava těsta: Rozmícháme do pěny 100 g másla s 80 - 100 g cukru a postupně přidáváme 4 žloutky. Střídavě přiléváme studené mléko a sypeme hrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na něj ve stejnoměrné vrstvě navršíme rybízový sníh a uhladíme

  3. Koláč s rybízovým sněhem pečeme při 170 °C asi 40 minut. Použila jsem plech 25 x 35 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!