Rajčata s cizrnou a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
2 konzervy sterilovaná rajčata
2 hrstě mražený listový špenát
1 sklenice sterilovaná cizrna
podle chuti
cukr
sůl
pepř
mletá sladká paprika
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, do něj vložíme cibuli a za občasného míchání smažíme do zesklovatění. Přidáme česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku, chilli a pepř a promícháme. Přidáme lžíci protlaku, důkladně promícháme a ještě chvíli osmahneme.

  2. Poté do směsi přidáme rajčata, osolíme, případně přidáme cukr, jsou-li rajčata kyselá. Důkladně promícháme, přiklopíme a na mírném plameni dusíme, dokud nejsou cibule a rajčata dostatečně měkká.

  3. Slijeme a opláchneme cizrnu a přidáme ji k rajčatové směsi. Necháme prohřát. Nakonec přidáme špenát, za občasného míchání ho necháme rozmrznout a jakmile je dost teplý, podáváme.

  4. Rajčata s cizrnou a špenátem servírujeme s rýží nebo pečivem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!