Kuřecí vývar s bramborovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
250 g brambory
1 ks žloutek
1 ks cibule
1/2 ks kuře
4 kuličky nové koření
80 g hrubá mouka
150 g řapíkatý celer
1 ks menší pórek
10 kuliček celý černý pepř
1 kostka slepičí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Jeden stonek řapíkatého celeru omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme

  2. Půlku kuřete omyjeme a vložíme do studené osolené vody. Přidáme koření, cibuli, česnek a vaříme doměkka. Vývar scedíme a kuře obereme. Maso nakrájíme na kousky. Vývar opět přivedeme k varu a podle potřeby přidáme kostku bujónu. Vsypeme nakrájený celer, petržel a povaříme asi 5 minut

  3. Těsto na knedlíčky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nastrouháme na jemno. Máslo, vejce a sůl utřeme do pěny. Vmícháme brambory, mouku a vypracujeme těsto. Z těstíčka tvoříme menší kuličky, které vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme a vložíme do vývaru

  4. Na talíře rozdělíme maso a přelijeme kuřecím vývarem s bramborovými knedlíčky. Kuřecí vývar s bramborovými knedlíčky ozdobíme před podáváním bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!