Vegetariánská zapékaná rajčata recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl kopr 100 g mozzarella 6 ks velké rajče 1 lžička čerstvá petrželka 1/2 kelímku pomazánkové máslo máslo na vymazání 1 lžička nať jarní cibulky červené pesto
Postup Vegetariánská zapékaná rajčata
Postup přípravy receptu
-
Rajčata dobře omyjeme, seshora více seřízneme, zespodu seřízneme jen maličko, aby nám rajčata dobře "seděla". Každé rajče pomocí lžičky vydlabeme
Připravíme si pomazánkový krém. Mozzarellu najemno nastrouháme a promícháme s pomazánkovým máslem. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka, petrželku nasekáme. Obojí vmícháme do krému. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a podle chuti také čerstvý nebo nakládaný kopr. Dobře promícháme
Rajčátka vložíme do malého pekáčku vymazaného máslem. Do každého rajčátka dáme trochu pesta, bohatě naplníme česnekovým krémem a nahoru opět kápneme trochu pesta. Vegetariánská rajčata vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a zapečeme
Vegetariánská zapékaná rajčata podáváme jako teplý předkrm nebo chuťovku.