Vegetariánská zapékaná rajčata recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
kopr
100 g mozzarella
6 ks velké rajče
1 lžička čerstvá petrželka
1/2 kelímku pomazánkové máslo
máslo na vymazání
1 lžička nať jarní cibulky
červené pesto

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata dobře omyjeme, seshora více seřízneme, zespodu seřízneme jen maličko, aby nám rajčata dobře "seděla". Každé rajče pomocí lžičky vydlabeme

  2. Připravíme si pomazánkový krém. Mozzarellu najemno nastrouháme a promícháme s pomazánkovým máslem. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka, petrželku nasekáme. Obojí vmícháme do krému. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a podle chuti také čerstvý nebo nakládaný kopr. Dobře promícháme

  3. Rajčátka vložíme do malého pekáčku vymazaného máslem. Do každého rajčátka dáme trochu pesta, bohatě naplníme česnekovým krémem a nahoru opět kápneme trochu pesta. Vegetariánská rajčata vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a zapečeme

  4. Vegetariánská zapékaná rajčata podáváme jako teplý předkrm nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!