Kuřecí ve smetanové omáčce s brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce solamyl
100 ml mléko
2 ks cibule
300 ml smetana
rajče
1/2 ks brokolice
pepř
pepř
1 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
4 ks kuřecí prsní řízek
1 hrst nasekaná cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici krátce povaříme nad párou (nebo ve slané vroucí vodě). Stačí pouhé 2 - 3 minuty, aby nebyla příliš měkká a při smažení se nerozpadla. Scedíme a necháme okapat. Pak ji rozkrájíme na menší kousky

  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na větší kusy. Na rozpáleném oleji společně smažíme česnek s cibulí, po chvíli přidáme brokolici a opékáme, dokud cibule nezesklovatí a nezměkne, může být i mírně dozlatova. Přisypeme hrstku nakrájené zelené cibulové natě, přidáme 2 lžíce másla a necháme ho pod zeleninou rozpustit

  3. V malém množství studeného mléka rozmícháme mouku na hladkou kaši, přilijeme zbytek mléka, smetanu a rozkvedláme. Nalijeme ke smažené brokolici, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Podle potřeby naředíme mlékem, nebo naopak zahustíme moukou

  4. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na slabé plátky, promícháme se solamylem a zprudka osmahneme na oleji. Posypeme kari kořením, pepřem a opékáme dozlatova

  5. Kuřecí maso rozdělíme na porce, každou porci masa přelijeme smetanovou omáčkou s brokolicí. Podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Kuřecí ve smetanové omáčce s brokolicí zdobíme nakrájenými rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!