Rajčata plněná majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100-150 g majonéza
50 g parmezán
1 lžička provensálské koření
čerstvá petrželka
6-8 ks tvrdší rajče

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, rozkrojíme na půlky tak, aby horní část byla menší - nebudeme ji plnit, bude tvořit "čepičku". Vnitřek rajčat lžičkou vydlabeme, pevnější část odložíme stranou, zbytek slijeme. Rajčata použijeme tvrdší, aby nám po rozkrojení dobře držela.

  2. Použijeme klasickou majonézu, kterou vymícháme s provensálským kořením. Přidáme nasekané kousky ze zbytků rajčat a doplníme o miniaturní kostičky sýru. Podle chuti ještě osolíme.

  3. Půlky rajčata majonézou vrchovatě naplníme a přiklopíme vrškem rajčete. Na ozdobení ještě můžeme použít snítku petrželky, kterou do majonézové náplně připíchneme.

  4. Rajčata plněná majonézou vychladíme a podáváme jako přílohu k sytějším pokrmům nebo zeleninový předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!