Rajská omáčka s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
1 ks cibule
koření
2 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
hladká mouka
mleté maso
6 kuliček celý pepř
1 ks celá skořice
2 sklenice rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme trochu oleje, vložíme celou cibuli pokrájenou na kostičky a zaprášíme trochou hladké mouky. Necháme osmažit dozlatova

  2. K základu na rajskou omáčku přidáme oba protlaky, bobkový list, pepř, nové koření a skořici. Zalijeme vodou a rozšleháme kousky protlaku spojené s cibulí. Omáčku necháme vařit 10 minut

  3. Z vody a hladké mouky si uděláme jíšku a za stálého míchání a vaření lijeme do omáčky přes cedník, abychom neměli v rajské hrudky. Potom omáčku přecedíme přes síto a odstraníme tak koření a bylinky

  4. Moji rajskou omáčku můžeme podávat čistou nebo s osmaženým mletým masem. Z ochuceného mletého masa si můžeme udělat šištičky, které na pánvi opečeme. Poté je vložíme do rajské omáčky a chvíli povaříme. Rajskou omáčku se smaženým mletým masem podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!