Ptáček z kapra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks cibule voda 2 ks špekáček plnotučná hořčice 4 plátky anglická slanina 3 ks kyselá okurka 3 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 4 porce kapr (filety)
Postup Ptáček z kapra
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky a vajíčka nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Filety z kapra osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčící. Na takto upravené filety položíme plátky anglické slaniny, přidáme 1/4 špekáčku, 1/4 vajíčka, 1/4 okurky. Zabalíme - lépe ovázat nití (jako ptáčky). Zbylé vajíčko, špekáčky a okurky nakrájíme
Na rozpáleném oleji závitky zprudka opečeme, poté přidáme cibuli, okurku, špekáček a vajíčko. Podlijeme vodou (je možné přidat kostku masoxu) a dusíme 20 - 30 minut
Jako přílohu podáváme rýži, ale chutná i s vařenými bramborami.