Ptáček z kapra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
voda
2 ks špekáček
plnotučná hořčice
4 plátky anglická slanina
3 ks kyselá okurka
3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
4 porce kapr (filety)

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky a vajíčka nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Filety z kapra osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčící. Na takto upravené filety položíme plátky anglické slaniny, přidáme 1/4 špekáčku, 1/4 vajíčka, 1/4 okurky. Zabalíme - lépe ovázat nití (jako ptáčky). Zbylé vajíčko, špekáčky a okurky nakrájíme

  3. Na rozpáleném oleji závitky zprudka opečeme, poté přidáme cibuli, okurku, špekáček a vajíčko. Podlijeme vodou (je možné přidat kostku masoxu) a dusíme 20 - 30 minut

  4. Jako přílohu podáváme rýži, ale chutná i s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!