Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
sůl
pažitka
tymián
šalotka
4 ks velké brambory
citronová šťáva
rostlinný olej
salát polníček
mletý černý pepř
2 ks kachní prsa
balsamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na prsou jemně nařízneme, nasolíme a napepříme z obou stran. Pánev zahřejeme a položíme do ní prsa kůží dolů, nemusíme dávat žádný tuk, kachna ho má až moc, proto vypečený tuk slijeme na druhou pánev, na které orestujeme plátky brambor. Brambory osolíme a přihodíme k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku

  2. Hlídáme také kachní prsa – jakmile je kůže opečená dozlatova, prsa otočíme a dopečeme z druhé strany. Po chvilce jsou hotová, tak je vyndáme a necháme odpočinout. Do pánve přilijeme trošku balsamikového octa a zředíme kapkou vody. Omáčku necháme mírně povařit, až se jemně zredukuje

  3. Brambory pečeme do křupava. Na závěr k nim přihodíme nasekanou pažitku. Mezitím stihneme připravit salát. Polníček ochutíme kapkou citronové šťávy a oleje, osolíme a opepříme

  4. Kachní prsa servírujeme se salátem, lyonskými bramborami a kapkou zredukované omáčky

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!