Kachní prsa na špenátu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
100 g hladká mouka
mletý černý pepř
500 g čerstvý špenát
1 balíček kachní prsa s kůží
400 g ve slupce vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Špenát zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Přibližně 100g listů oddělíme, spaříme vařící vodou a jemně usekáme. Ty použijeme do bramborových noků. Ostatní špenát necháme zatím stranou. Česnek oloupeme, jeden stroužek prolisujeme a zbývající nakrájíme na jemné plátky

  2. Kachní prsa s kůží očistíme a osušíme. Rozkrojíme napůl a zbavíme hrudní kosti. Kůži neodstraňujeme, pěkně do ní vetřeme sůl a opepříme. Potom na rozpáleném oleji maso zprudka opékáme nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne. Prsa obrátíme a již jenom krátce necháme zatáhnou. Maso i s výpekem přendáme do zapékací mísy, vložíme do předtopené trouby a asi 20 minut necháme dopéci

  3. Z rozmačkaných brambor, osolené mouky, žloutku, prolisovaného česneku a spařeného špenátu vypracujeme těsto. Z něho tvoříme rukou malé šištičky - nočky, které vkládame do vařící vody. Jakmile nočky vyplavou na povrch, vodu slijeme

  4. V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém zpěníme plátky česneku. Vmícháme čerstvý špenát a jen krátce orestujeme na mírném ohni. Osolíme a opepříme

  5. Kachnu rozdělíme na porce, obložíme orestovaným špenátem, přidáme nočky a vše zalijeme vypečenou kachní šťávou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!