Španělský ptáček s pestrou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 plátky šunka
1 ks cibule
hladká mouka
4 plátky hovězí zadní
hovězí vývar
1 - 2 ks sterilovaná okurka
1 ks vejce natvrdo
sádlo nebo olej
mletý černý pepř
pikantní hořčice
1 ks menší mrkev
50 - 80 g uzené vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Necháme chvíli stát, aby se chutě nasály do masa

  2. Mezitím si připravíme ingredience na náplň. Zeleninu nakrájíme na hranolky nebo čtvrtky. Vejce uvaříme natvrdo a také rozčtvrtíme. Uzené nakrájíme na 4 díly. Při krájení se řídíme velikostí masa

  3. Na každý plátek hovězího položíme po plátku šunky, kousek vejce, okurky, mrkve a uzeného. Naplněné hovězí zavineme a převážeme nití tak, aby náplň zůstala na místě

  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji necháme zpěnit. Přidáme španělské ptáčky a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až je maso měkké. Poté ptáčky vyjmeme a omáčku zaprášíme hladkou moukou do požadované hustoty. Můžeme ještě osolit, opepřit, případně dochutit jiným kořením. Španělské ptáčky s pestrou náplní pak už jen v omáčce krátce prohřejeme

  5. Španělský ptáček s pestrou náplní a omáčkou chutná nejlépe s podušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!