Vepřový ptáček se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
2 ks středně velká cibule
mletý pepř
plnotučná hořčice
20 g hladká mouka
2 - 3 ks kyselá okurka
2 - 3 ks vejce natvrdo
600 g vepřové maso
20 dkg anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Umyté vepřové maso nakrájíme na asi 1 cm široké řízky, které naklepeme. Každý kus řízku z jedné strany podle chuti osolíme a opepříme, poté potřeme hořčicí. Na takto potřené maso položíme plátky anglické slaniny, na které položíme nakrájenou okurku na plátky, přidáme i plátky vajíčka. Maso svineme a zamotáme provázkem

  2. Masové ptáčky prudce opečeme na olivovém oleji, poté vyjmeme a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova. Maso vložíme zpět a zalijeme horkou vodou, do které přidáme lžíci hořčice. Necháme 20 minut vařit v tlakovém hrnci, aby maso změklo. Maso opět vyndáme. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme hladkou mouku, touto směsí zahustíme omáčku a necháme asi tak 10 minut povařit. Do omáčky ještě přidáme zbytek okurky a vejce, které zbyly z ptáčků

  3. Vepřové ptáčky se slaninou na talíři přeléváme omáčkou a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!