Španělský ptáček s výbornou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 ml olej
2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cibule
1 ks párek
plnotučná hořčice
4 ks hovězí plátek
2 ks sterilovaná okurka
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na maximum. Hovězí nebo vepřové maso důkladně rozklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky, uvařená vejce, párek nebo špek a cibuli pokrájíme na čtvrtky, dáme na maso, zabalíme a sepneme párátkem. Pekáček vysypeme na jemno nakrájenou cibuli a zalijeme olejem

  2. Ptáčky vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby a poté snížíme na 150 °C a pečeme 45 minut. Hotové ptáčky dáme stranou a cibuli s olejem dáme do hrnce. Až cibule zhnědne, zalijeme trochou vody a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku hořčice. Do omáčky můžeme přidat i nakrájenou okurku a vejce

  3. Španělský ptáček nejlépe chutná s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!