Pstruh na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 4 ks pstruh 2 dl červené víno 4 ks menší rajče podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Pstruh na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky, můžeme i na kolečka.
Česnek oloupeme, prolisujene a rozetřeme se solí.
Očištěné a omyté pstruhy naplníme pokrájenými rajčaty. Potíráme rozetřeným česnekem, pokapeme mírně olejem a přelijeme červeným vínem. Pstruha můžeme i trochu opepřit.
Každou rybu zabalíme zvlášť do alobalu, naskládáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě, průběžně kontrolujeme, jestli je maso měkké.
Pstruha na víně podáváme s hranolkami.