Pstruh na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 ks pstruh
2 dl červené víno
4 ks menší rajče
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky, můžeme i na kolečka.

  2. Česnek oloupeme, prolisujene a rozetřeme se solí.

  3. Očištěné a omyté pstruhy naplníme pokrájenými rajčaty. Potíráme rozetřeným česnekem, pokapeme mírně olejem a přelijeme červeným vínem. Pstruha můžeme i trochu opepřit.

  4. Každou rybu zabalíme zvlášť do alobalu, naskládáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě, průběžně kontrolujeme, jestli je maso měkké.

  5. Pstruha na víně podáváme s hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!