Krémová červená čočka s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
500 ml vývar
1 ks cibule
300 g špekáček
zakysaná smetana
1 špetka mletý bobkový list
250 g červená čočka
1 ks červená kapie
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
Postup Krémová červená čočka s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Kapii omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na stejně velké kousky. Čočku propláchneme vodou a necháme okapat
Na oleji zpěníme cibuli, na které opečeme ze všech stran kousky špekáčků a nakrájenou kapií. Směs posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a přivedeme k varu. Nyní přisypeme červenou čočku, promícháme a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud čočka nenasákne všechnu tekutinu. Čočka musí být zcela měkká. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a pokrm dochutíme podle potřeby solí a pepřem
Krémovou červenou čočku s uzeninou rozdělíme na porce a ozdobíme zakysanou smetanou, která celý pokrm zjemní. Na závěr posypeme bylinkami. Podáváme teplé jako hlavní chod.