Krémová buchta s ovocným rosolem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
10 lžic olej
4 ks vejce
250 g cukr krupice
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
2 ks zakysaná smetana
tuk na vymazání
1 lžička kypřící prášek
250 ml smetana ke šlehání
10 lžic vlažná voda
mouka na vysypání
1 plechovka kompotované broskve
1 ks kompotovaná broskev
1 ks vanilkový pudinkový prášek
500 ml malá kompotová láhev rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme

  3. Na vychladlý korpus naneseme krém, který připravíme tak, že ušleháme šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a zamícháme. Připravíme si rosol. Šťávu z broskví slijeme a do půl litru doplníme vodou. Přidáme vanilkový pudink, cukr a jednu půlku broskve, vše nejlépe ponorným mixerem rozmixujeme a ve vhodné nádobě 3 minuty povaříme

  4. Na krém poklademe plátky broskví a zalijeme ještě teplým rosolem. Hotovou krémovou buchtu s ovocným rosolem necháme ztuhnout

  5. Krémovou buchtu s ovocným rosolem nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!