Krémová chřestová polévka s estragonem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
0,2 l smetana
2 lžíce mouka
1 lžička estragon
sůl, pepř
0,2 kg bílý chřest
1 svazek boquete garni

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme chřestovým vývarem z chřestových slupek a důkladně provaříme s boquete garni

  2. Polévku přecedíme, dochutíme, přidáme smetanu, máslo, oloupaný bílý chřest, estragon a vaříme ještě asi 30 minut

  3. Nakonec chřestovou polévku rozmixujeme, scedíme a podáváme s opečenými chřestovými hlavičkami a olivovým olejem se snítkou estragonu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!