Pstruh na tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
sušený tymián
příloha
1 lžička máslo
600 g brambory
1 ks cibule
150 g zeleninová směs
podle potřeby
citron
pstruh
olej na smažení
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Okapané kapary jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme kousky. Citron nakrájíme na kolečka.

  2. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Na malém množství másla podusíme doměkka mraženou lahůdkovou zeleninovou směs. Tekutinu necháme zcela odpařit. Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, potom je scedíme, přidáme osmaženou cibuli, kapary, sůl a pepř. Vše rozšťoucháme a nakonec vmícháme podušenou zeleninu.

  3. Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Pstruhy dáme do pekáčku a do každého pstruha dáme 2 kolečka citronu, přidáme větývky tymiánu a kousek másla. Pstruhy posypeme i na vrhu tymiánem, dáme do ně kolečko citronu, přidáme ještě cherry rajčata a do pekáčku nalijeme trošku vody.

  4. Pstruhy přiklopíme a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

  5. Pstruha na tymiánu se šťouchanými brambory ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!