Rychlé čokoládové sušenky recept
Apetit Recepty cukrovíPostup Rychlé čokoládové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Neoloupané mandle umeleme. Smícháme s bílky, kakaem a moučkovým cukrem.Vše zpracujeme v těsto
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem
Mokrýma rukama z těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu
Kuličky klademe na plech a pečeme v horké troubě 10 až 12 minut
Hotové sušenky necháme chvíli chladnout na plechu a potom je přendáme na servírovací talíř
Správně upečené sušenky vypadají křehce, na povrchu mají prasklinky a uvnitř jsou měkké a vláčné
Čokoládové sušenky podáváme k horké smetanové čokoládě nebo kávě se šlehačkou.