Rychlé čokoládové sušenky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 lžíce kakao
2 ks bílek
200 g mandle
120 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané mandle umeleme. Smícháme s bílky, kakaem a moučkovým cukrem.Vše zpracujeme v těsto

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem

  3. Mokrýma rukama z těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu

  4. Kuličky klademe na plech a pečeme v horké troubě 10 až 12 minut

  5. Hotové sušenky necháme chvíli chladnout na plechu a potom je přendáme na servírovací talíř

  6. Správně upečené sušenky vypadají křehce, na povrchu mají prasklinky a uvnitř jsou měkké a vláčné

  7. Čokoládové sušenky podáváme k horké smetanové čokoládě nebo kávě se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!