Pstruh na kukuřici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 špetek sůl
máslo
1 ks cibule
4 ks pstruh
2 - 3 lžíce olivový olej
1 ks zelená paprika
2 lžičky provensálské koření
1/2 konzervy sterilovaná sladká kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha zbaveného vnitřností opatrně očistíme, omyjeme a necháme okapat. Vnitřek pstruha posypeme směsí provensálského koření, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Necháme chvíli uležet

  2. Nahřejeme si hlubší pánev (nejlépe s poklicí) s nepřilnavým dnem a vložíme připravené pstruhy. Krátce opečeme z jedné strany, jakmile okraje pstruha zbělají, ryby otočíme. Přidáme sterilovanou kukuřici, na proužky nakrájenou papriku a cibuli. Na každou rybu položíme kousek másla. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli opékat. Cibule a paprika pustí šťávu, podle potřeby lze přikápnout trochu olivového oleje

  3. Pstruha pečeného na kukuřici podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!