Pstruh na kukuřici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 špetek sůl máslo 1 ks cibule 4 ks pstruh 2 - 3 lžíce olivový olej 1 ks zelená paprika 2 lžičky provensálské koření 1/2 konzervy sterilovaná sladká kukuřice
Postup Pstruh na kukuřici
Postup přípravy receptu
-
Pstruha zbaveného vnitřností opatrně očistíme, omyjeme a necháme okapat. Vnitřek pstruha posypeme směsí provensálského koření, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Necháme chvíli uležet
Nahřejeme si hlubší pánev (nejlépe s poklicí) s nepřilnavým dnem a vložíme připravené pstruhy. Krátce opečeme z jedné strany, jakmile okraje pstruha zbělají, ryby otočíme. Přidáme sterilovanou kukuřici, na proužky nakrájenou papriku a cibuli. Na každou rybu položíme kousek másla. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli opékat. Cibule a paprika pustí šťávu, podle potřeby lze přikápnout trochu olivového oleje
Pstruha pečeného na kukuřici podáváme s bramborovou kaší.