Překvapení v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks paprika
500 g brambory
4 ks cibule
4 ks rajče
4 ks klobása
200 g eidam
grilovací koření
200 g anglická slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na každou porci si připravíme kus alobalu, který omastíme olejem. Brambory očistíme a spolu s uzeninou nakrájíme na kolečka. Stejně nakrájíme i papriku, rajče a cibuli. Sýr nastrouháme.

  2. Na alobal klademe: kolečka syrových brambor, plátky anglické slaniny, kolečka klobásky nebo točeného salámu, papriku, rajče a cibuli. Vše zasypeme hustě strouhaným sýrem, můžeme okořenit grilovacím kořením a podobně.

  3. Alobal dobře zabalíme tak, aby otvor zůstal nahoře a mohli jsme kontrolovat stav upečení. Překvapení v alobalu poklademe na plech nebo na rošt a pečeme, grilujeme asi půl hodiny. Koukneme se, zda jsou brambory měkké a sýr rozpečený, a můžeme podávat.

  4. Překvapení v alobalu podáváme přímo v alobalu na talíři nebo prkýnku a k tomu spoustu čerstvé zeleniny. Všechny ingredience jsou orientační, můžete si je dát podle chuti a obměňovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!