Krůtí řízečky se šunkou a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 kg brambory
hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř
700 g krůtí maso
4 ks plátek šunky
4 ks plátek sýr

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme maso a zbavíme jej tuku. Nakrájíme na 4 plátky. Můžeme nakrájet i na více plátků, ale musíme přidat více plátků sýra a šunky. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti

  2. Na každy kousek masa položíme plátek šunky a sýru. Připravíme si 3 hluboké talíře. Do jednoho dáme hladkou mouku, do druhého vajíčka, které jsme trošku osolili a do třetího nasypeme strouhanku. Do vajíčka můžeme přidat mléko, nebo trošku piva. Maso nejdříve obalíme v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto si připravíme všechny čtyři kousky masa. Prostě klasický trojobal

  3. Oloupeme si brambory. Pokud jsou velké, nakrájíme si je na menší kousíčky. Dáme je do osolené vody. Vodu přivedeme k varu a brambory vaříme asi 10 minut. Jestli jsou brambory uvařemé si můžeme zkoušet vidličkou. Do brambory píchneme, jestliže vidlička do brambory zajede lehce, je hotovo

  4. Brambory vaříme a současně si na pánvi rozehřejeme olej.6e je olej správně rozehřátý poznáme tak, že když na něj dáme maso prská. Na ten si pak položíme kousky masa a na mírném ohni smažíme dozlatova. Pak maso otočíme

  5. Na talíři toto jídlo můžeme ozdobit jakoukoliv zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!